sreda, februar 21, 2024

Novi termin Festivala „Joakim Vujić“ koji će biti organizovan u zaječarskom pozorištu

Pročitaj

Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije utvrdila je novi termin održavanja Festivala “Joakim Vujić”. Kako obaveštavaju iz zaječarskog pozorišta, Festival će biti organizovan od 8. do 15. juna ove godine.

Biće odigrane već najavljene predstave koje je odredio selektor Festivala Goran Ibrajter. Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, „Čehovljeva soba“, sezona prva. Tokom trajanja Festivala biće odigrane i predstave: „Čudo u Šarganu“ Kruševakog pozorišta, „Ona koja raspušta vojske Narodnog pozorišta Pristina, „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, „Mesec (dana) na selu“ Narodnog pozorišta Užice, „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš i „Terapija“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna, biće odigrana predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Podsetimo, zbog događaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih, Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije odlažila je 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji je u Zaječaru trebalo da se održi od 8. do 15. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img