subota, 1 oktobra, 2022

Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji nakon Zaječara posetio i Negotin /VIDEO/

Pročitaj

U okviru svoje prve posete istočnoj Srbiji Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji danas je posetio opštinu Negotin.

Nakon obilaska rodne kuće kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca koja će uskoro biti komunalno uređena i sa ostalim objektima muzeja tehnički unapređena, uz postavljanje digitalne opreme sredstvima Evropske unije, u razgovoru sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Opštine Negotin, dotakao se najvećih projekata koji će uskoro biti realizovani u negotinskoj opštini i iznalaženju novih prilika za saradnju.

„Ono što me posebno zanima je kako opštine u ovom regionu, poput Negotina koji ima jednu od najvećih teritorija u zemlji, ima tako malo ljudi. Ljudi odlaze odavde, a ono što bismo mi voleli da vidimo jeste kako možemo zajedno kroz međusobnu saradnju da doprinesemo tome da pre svega zadržimo mlade i privučemo druge da dođu i žive ovde“ – rekao je, između ostalog Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Bertolini je još istakao da je najvažnije da se investira u ljude, posebno mlade ljude, koji predstavljaju najvažniju kariku u procesu unapređenja razvoja opština, a predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković istakao je spremnost saradnje sa u rešavanju svih prepoznatih problema.

„Smatram da je ovaj današnji razgovor sigurno otvorio još neke nove ideje i smernice na koje ćemo u narednom periodu obratiti posebnu pažnju. Razgovor je bio veoma konstruktivan.“ – rekao je predsednik Veličković.

U nastavku posete Nikola Betolini je razgovarao sa direktorima i predstavnicima turističkih organizacija iz Zaječara Smedereva, Požarevca, Golupca, Majdanpeka, Kladova i Negotina i obišao komplekse pivnica u Rogljevu i Rajcu koje će biti rekonstruisane sredstvima Evropske unije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img