utorak, 5 decembra, 2023

Nevreme u Timočkoj krajini: Vetar obarao stabla kod Zaječara i Knjaževca

Pročitaj

Nevreme praćeno snažnim vetrom, pljuskovima i sporadičnim gradom pogodilo je delove zaječarskog i knjaževačkog kraja. Nevreme je pratila i jaka kiša, a ponegde je bilo i sitnijeg grada, prenosi RTS.

Oblačni sistem koji je došao iz pravca Rumunije doneo je kasno posle podne pojedinim delovima zaječarskog i knjaževačkog kraja olujno nevreme praćeno snažnim vetrom, pljuskovima i sporadičnim gradom.

Prema podacima meteorološke stanice Knjaževac i na osnovu prijava građana na društvenim mrežama, jak vetar zahvatio je potez od sela Sastavka preko Glogovca do Vasilja, gde je na pojedinim mestima oluja oborila nekoliko stabala, dok je na području Vlaškog Polja i Zubetinca bilo i grada.

U tim selima je za kratko vreme palo 35 litara kiše po kvadratnom metru, a u Knjaževcu oko 18 litara.

Za sada nema informacija o obimu pričinjene štete u selima gde je bilo grada.

FOTO: Ivica Stojadinović

IZVOR: RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img