utorak, 5 decembra, 2023

NEBESKA TRKA na Staroj Planini u junu

Pročitaj

Park prirode Stara planina i ove godine domaćin je najveće međunarodne planinske trke u Srbiji – “Ultra trail Stara planina”.

Ova trka održava se po deveti put na Staroj planini koja svake godine svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima osvaja takmičare iz celog sveta. Na prošlogodišnjem takmičenju učestvovalo je skoro četiri stotine trkača iz čak dvadeset zemalja, što je još jednom potvrdilo značaj ovog događaja za aktivan turizam Srbije.

„Ultra trail Midžor“ (64 km, 2.650 D+) je omiljena staza nebeskih trkača, važi za duplo lakšu od skajrejsa, ali svakako nije za potcenjivanje – vremenski rok za takmičare da stignu do cilja iznosi 15 sati. Ozbiljan izazov i predivni predeli čekaju i takmičare koji se prijave na „„Ultra Trail Kopren“ (100 km, 4.900D+), trku koja će trajati 23 sata i koja predstavlja svojevrstan poduhvat za ljubitelje ovog sporta.

Do sada je prijavljeno već 350 takmičara iz 25 zemalja, a očekuje se da će ih biti više od pet stotina. Najbrži takmičari osvojiće vredne nagrade i tom segmentu organizatori spremaju posebna iznenađenja.

Najveća trka održaće se od 10. do 12. juna na Staroj Planini, a prijave su otvorene do 16. maja.

izvor: knjazevackahronika.rs

foto: Ultra trail Stara planina

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img