sreda, 6 decembra, 2023

Nataša Petrović najbolja glumica Međunarodnog festivala „Glumac Evrope 2023″

Pročitaj
Međunarodni žiri Pozorišnog festivala „Glumac Evrope 2023″, u Resenu u Severnoj Makedoniji, na čelu sa istaknutim makedonskim glumcem Metom Jovanovskim, doneo je odluku da za NAJBOLJU GLUMICU FESTIVALA PROGLASI NATAŠU PETROVIĆ, glumicu zaječarskog pozorišta za ulogu Čučuk Stane u monodrami „Čučuk Stana-Srpkinja i Grkinja“ autora i reditelja Željka Hubača.
Ovaj prestižni Međunarodni festival održan je od 6 do 11. jula u Resenu na Prespanskom jezeru, a monodrama zaječarskog pozorišta odigrana je poslednje takmičarske večeri, uz ovacije publike.
Zaječarsko pozorište bilo je jedini predstavnik Srbije na festivalu na kome su učestvovali i teatri iz: Severne Makedonije, Švajcarske, Nemačke, Crna Gora, BIH, Albanije i Hrvatske.
Posle Soluna u Grčkoj i Bitolja, a ovo je treće i najuspešnije izvođenje u inostranstvu monodrame zaječarskog pozorišta o srpskoj heroini Čučuk Stani.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img