sreda, 29 novembra, 2023

Nastavljaju se humanitarne akcije za Lenku

Pročitaj

Nakon nekoliko uspešnih akcija koje su Zaječarci organizovali kako bi pomogli maloj Lenki da prikupi pomoć novac koji joj je potreban za lečenje, nastavlja se organizovanje humanitarnih akcija kako bi se što pre prikupila neophodna pomoć.

U subotu, ponedeljak i utorak, Irena Vukić, Marija Bogdanović i Danilka Blinžov, na gradskog trgu, organizovaće Humanitarni bazar za Lenku. Početak humanitarnog bazara je u 9:00 sati.

Mil Pasos Danse Studio i Loung bar Terazza u nedelju, 17. aprila, priređuju plesno veče. Ulaz je 200 dinara, a svi koji su u mogućnosti mogu da doniraju i više. Početak je u 19.00 sati u Lonug bar-u Terazza.

Ovome su prethodile i druge akcije: 

Sinoć je u kafe baru Bumbar grupa zaječarskih muzičara organizovala Humanitarni koncert, a odziv je bio i više nego dobar.

U okviru akcije „Škljoc za Lenku“ fotograf Ivan Nižnicki, poznatiji kao Migelli, na gradskom Trgu u Zaječaru fotografisao je sve one koji su želeli da pomognu maloj Lenki. Svako ko želi da se slika i pomogne Lenki, može da ubaci novac u kutiju koja će biti postavljena na Trgu oslobođenja, a za uzvrat će dobiti fotografiju.

Frizerski salon Hair Dance, Foto: Mika majstorije

Frizerski salon „Hair Dance“ je 11. aprila sav novac od šišanja uplatio za lečenje male Lenke…

 

Osim organizovanih akcija, Zaječarci su se i individualno uključili u ovu akciju, pa s, osim slanja SMS poruka ( 1236 na 3030) organizovali razne prodaje.

Slikar Bojan Marjanović Kotlujevački je poklonio tri svoje slike, po izboru za prve tri osobe koje uplate na račun za Lenku, minimum 3000 dinara po slici.

Ivana Necić je, na primer ponudila svoj cvet za 2.500 dinara koje bi neko uplatio za Lenku.

I bilo je tu još niz akcija i individualnih primera (nek ne zamere oni koje nismo pomenilu) a nadamo se i da će ih biti, kao što se nadamo da država uradi nešto da se više ni jedno dete ne leči SMS porukama, nego o trošku zdravstvenog osiguranja.

Podsetimo, Lenka je rođena 19.11.2019. godine u 37. gestacijskoj nedelji zakazanim carskim rezom i na rođenju dobija ocenu 9. Od početka je bila mirna i slabo je napredovala u težini. Nakon navršenih šest meseci, Lenkina majka, Zaječarka Marina Zlatković primećuje da Lenka nepravilno sedi pri hranjenu i insistira da dete pregleda doktor fizikalne medicine. Nakon pregleda konstatovana je funkcionalna skolioza kičmenog stuba.

Novac je porodici neophodan za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

POVEZANE VESTI:

ŠKLJOC ZA LENKU u četvrtak na Trgu oslobođenja u Zaječaru

Frizerski salon „Hair Dance“ današnji pazar uplaćuje za lečenje male Lenke

Humanitarni koncert za Lenku

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img