četvrtak, 6 oktobra, 2022

„Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ u Domu kulture u Kotlujevcu

Pročitaj

U okviru pratećeg programa 12. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ u Centru za kulturu u Kotlujevcu odigrana je predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ Dramskog studija Centra za kulturu iz Požarevca.

Koautori i reditelji predstave su Slobodan Stepić-Boba i Dragiša Kosara. U prepunoj sali učenici nižih razreda zaječarskih osnovnih škola „Hajduk Veljko“ i „Đura Jakšić“, kao i zabavištanci, uživali su u predstavi  i glumce često nagrađivali  aplauzom.

Slobodan Stepić-Boba, koautor  predstave i rukovodilac dramskog studija ističe da je ovo prva igrano-lutkarska predstava Dramskog  studija iz Požarevca od 2018. godine do danas i do je zbog toga angažovan dugogodišnji  glumac beogradskog pozorišta „Duško Radović“ Dragiša Kosara, koji je lutkar.

Cilj je bio  da se deca iz dramskog studija koja glume u predstavi upoznaju sa lutkarskom predstavom, sa procesom njenog stvaranja. Prema rečima Stepića, ova predstava je osvojila nagrade ne samo na domaćim već i na Međunarodnim festivalima.

Predstava  je rađena po motivima komada „Mačak u čizmama“ koji je adaptirao Dragiša Kosara. Ideja je bila da se predstava premijerno izvede na festivalu posvećenom Milivoju Živanoviću, pa zato u predstavi postoji lik Milivoja koji je stari pozorišni radnik i koji jedne noći ostaje sam u pozorištu i razgovara sa miševima koji ga uznemiravaju. Kada im zapreti da će pozvati mačka da ih rastera oni mu kroz smeh kažu da je mačak njihov drug i pričaju mu priču o mačku u čizmama.

Igraju članovi dramskog studija: Stefan Milojević, Nina Plavšić, Jana Vasić, Teodora Vujović, Luka Mladenović, Dunja Stošić, Bogdan Stanković, Emina Stojanoviić, Darija Trailović, Katarina Atanisavljević Dimitrije Kanđolac i Bogdan Stojadinović.

Muzika: Saša Lokner, Kostimi: Tina Leposavić, Dizajn i izrada scenografije: Borisav Stojiljković, Izada lutaka: Tina Leposavić i Borislav Stojiljković, Šef tehnike: Zoran Miladinović, Svetlo: Goran Dragutinović, Inspicijent: Emilija Jotić, Tehnička realizacija: Vedran Lukić, Producent: Galina Perić, Organizator: Bojan Gačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

POVEZANE VESTI:

Najmlađi zaječarci sinoć užuvali u predstavi „Zvonar Bogorodičine crkve“, danas na repertoaru dve predstave

Počeo 12. Pozorišni festival za decu ZajeČAR /VIDEO/

Šest predstava na ovogodišnjem pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“

 

- Advertisement -spot_img

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img