sreda, 6 decembra, 2023

Mirjana Micić gošća Dečijeg centra Zaječar

Pročitaj

„Dečiji centar“ će u utorak 29.marta će u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć” ugostiti studentkinju Mirjanu Micić.

Druženje sa srednoškolkama i srednjoškolcima u zaječarskoj Tehničkoj školi zakazano je za 12:30 časova. Druženje sa učenicama i učenicima Školi mode i lepote u Nišu realizovano je u petak 25.marta. Nakon Zaječara druženje se nastavlja u Bujanovcu, u Stručnoj školi „Sveti Sava“ i Srednjoj školi „Sezai Suroi“.

Mirjana Micić

Mirjana Micić je treća gošća u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“

Mirjana Micić je studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu na smeru Računarstvo i informatika. Podpredsednica je i koordinatorka za saradnju sa studentima u Romskom Studentskom udruženju (RSU).

Na projektima koje sprovodi Romsko studentsko udruženje u saradnji sa GIZ-om, angažovana je od osnivanja udruženja, jedna je od sertifikovanih vršnjačkih karijernih savetnica u udruženju, ima višegodišnje iskustvo u direktnom radu sa korisnicima iz marginalizovanih grupa stanovništva, naročito povratnicima po sporazumu o readmisijii. Mladima iz NEET kategorije pruža podršku i motivaciju u toku njihovog karijernog puta.

Trenutno je angažovana kao karijerna ekspertkinja na programu “Mobilni razvojni centar”- Obrazovanje i zapošljavanje Roma i drugih marginalizovanih grupa na jugu Srbije, koji sprovodi Romsko studentsko udruženje iz Niša, u okviru šireg programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji “ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže. Upoznavanje sa prominentnim ženama koje su se, uprkos lošim startnim pozicijama ostvarile profesionalno. Tri lokalne kampanje za promociju obrazovanja devojaka biće realizovane u aprilu i maju.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema. Podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

POVEZANE VESTI:

Dečiji centar Zaječar priprema predstavu „Nisam prijavila“

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img