utorak, 5 decembra, 2023

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović posetila Zaječar /VIDEO/

Pročitaj

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović posetila je danas Zaječar. Nakon prijema kod gradonačelnika Zaječara, ministarka Joksimović je sa saradnicima u RARIS-u održala i sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima svih opština i gradova regiona i načelnicima Borskog i Zaječarskog okruga. Takodje je povodom izgradnje vizitorskog centra posetila i Narodni muzej Zaječar i carsku palatu Feliks Romulijana.

Ministarka Jadranka Joksimović započela je posetu Zaječaru prijemom kod gradonačelnika Zaječara, Boška Ničića. Nakon prijema, ministarka se u Rarisu sastala i sa gradonačelnicima i predsednicima svih opština i gradova regiona i načelnicima Borskog i Zaječarskog okruga sa kojima je, osim aktuelnih projekata sa kojima opštine i gradovi konkurišu kod Evropske unije, razgovarala i o ravnomernom i održivom regionalnom razvoju.

Ministarka je naglasila da Borski i Zaječarski okrug, za razliku od nekih drugih okruga imaju još jedan dodatni izvor finansiranja iz Evropske unije, a reč je o takozvanoj Dunavskoj strategiji Evropske unije.

 

Načelnik Borskog okruga, Vladimir Stanković izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministarke i naglasio da je zbog podrške Ministarstva za evropske integracije veliki broj projekata u Borskom okrugu je već završen i već se pripremaju za novi ciklus projekata koji počinje u septembru za period od 2022. do 2027. godine.

Predsenik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić nakon sastanka je izjavio da je Sokobanja i do sada koristila evropske fondove i da planira da to radi i u buduće, pre svega u oblasti turizma.

Domaćin sastanka bila je Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije, a direktor ove ustanove Vladan Jeremić rekao je da će RARIS i dalje biti pouzdan partner svim gradovima i opštinama Istočne Srbije.

U okviru posete ministarke Joksimović, u Narodnom muzeju u Zaječaru je održana Prezentacija projekta izgradnje Vizitorskog centra koja će biti finansirana iz evropskih sredstava u okviru Projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, nakon čega je delegacija posetila carsku palatu Feliks Romulijana.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img