četvrtak, 28 septembra, 2023

Ministar Edin Đerlek posetio Zaječar

Pročitaj

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek održao je danas u Zaječaru sastanak sa predstavnicima Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Ministar Đerlek je istakao da je ravnomerni regionalni razvoj ključan za smanjenje razlika i uravnoteženje razvijenosti pojedinih delova Srbije.

Predstavnici RARIS-a su detaljno upoznali Ministra Đerleka sa stanjem u regionu i predstavili nekoliko konkretnih predloga za aktivnosti koje će pomoći manje razvijenim regionima. RARIS je posebno istakao problem nedostatka sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za međuopštinske i regionalne projekte i predložio formiranje posebnog Fonda u okviru kabineta Ministra koji bi finansirao izradu projektno-tehničke dokumentacije za prioritetne projekte.

Iskazano je očekivanje da će novoformirani kabinet Ministra za ravnomerni regionalni razvoj pomoći bolju koordinaciju i uključenost svih aktera u pružanju pomoći manje razvijenim sredinama i time doprineti njihovom razvoju.

Ministar Đerlek je obišao i Narodni muzej u Zaječaru gde se upoznao sa planovima vezanim za Feliks Romulijanu koja je pod zaštitom UNESKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Uhapšen Negotinac zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Policija je u Negotinu uhapsila D. M. (40) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img