sreda, 8 februara, 2023

Milorad Vučković novi predsednik FK Timok 1919

Pročitaj

Milorad Vučković novi je predsednik zaječarskog Fudbalskog kluba „Timok 1919“, odlučeno je na Izbornoj skupštini tog kluba, koja je održana u Velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Prisutnima se obratio Branimir Đorđević koji je funkciju predsednika kluba obavljao prethodne četiri godine i koji se ovom prilikom zahvalio svojim dosadašnjim saradnicima Ivanu Vučkoviću, Stefanu Mladenoviću i dr Slaviši Kostiću.

Nakon usvajanja novog statuta po najnovijim standardima na četvorogodišnji mandat, za predsednika Fudbalskog kluba „Timok 1919“ većinom glasova je izabran zaječarski privrednik, vlasnik apoteke „Uniprom M“ i dugogodišnji sportski radnik Miorad Vučković.

Funkciju generalnog direktora kluba obavljaće Dejan Ignjatović, koji je do sada obavljao funkciju sekretara u Fudbalskom savezu Grada Zaječara.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Milorad Vučković, Dušan Spasić, Nenad Petrović, Ivan Ristić, Srđan Sokolović i Rade Došenović, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Ivan Živković, Marko Minić i Marko Đuričić.

Novoizabrani predsednik Milorad Vučković je objasnio da će Izvršni odbor u narednim danima zasedati i izabrati Sportskog direktora i Generalnog sekretara kluba.

„Treći put sam već zvanično u klubu, a jednom sam već bio predsednik, pre toga sam bio generalni direktor kluba. To je bilo u periodu kada je „Timok“ igrao baraž sa „Teleoptikom“ za ulazak u Prvu ligu. Planovi su najpre stabilizacija kluba što je najbitnije, pa rad sa mlađim selekcijama“ – rekao je Vučković.

On je dodao da je želja da „Timok“ i Zaječar postanu Regionalni centri za fudbal, kako bi okupili sve mlade iz Timočke Krajine koji žele da se dokažu i da igraju u jednom profesionalnom klubu kao što je „Timok“.

„U ovom mandatu od četiri godine pokušaćemo da se vratimo u Prvu ligu. Zahvaljujući pomoći države, dobićemo nov stadion sledeće godine i nadamo se da će ovde biti fudbalski centar istočne Srbije. U veoma smo nezavidnoj situaciji trenutno, prelazni rok je do 15. septembra. Krećemo odmah u pronalazak novih fudbalera kako bi ove godine stabilizovali klub i da pokušamo nešto da napravimo za naredni period“ – istakao je Vučković.

Vučković je naglasio da su Branimir Đorđević i Ivan Vučković potrebni klubu i da će se nastaviti saradnja između starog i novog rukovodstva.

IZVOR: Tempo radio

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Film „Oluja“ u Kotlujevcu

Film „Oluja“, koji obrađuje temu jednog od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji, biće prikazan 12. i 13. februara...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img