sreda, februar 21, 2024

Menadžment Srbija Ziđin Koper čestitao Dan studenata

Pročitaj

„Nije samo ovo vaš dan, vaši su i svi budući!“

Čestitamo vam od srca Dan studenata i savetujemo vam da budete vredni, uporni i radni. Učite, proširujte svoje vidike i interesovanja i ulažite u svoje znanje. Ono se uvek isplati. Želimo vam vrhunske rezultate na svim poljima i uspešan „skok preko kože“ i svih životnih dilema i nedaća, navedeno je u čestitki koju je studentima borskog Tehničkog fakulteta uputio direktor ljudskih resursa Huang Džaoju. – Srbija Ziđin Koper sa Tehničkim fakultetom u Boru sarađuje već četiri i po godine. Za sve to vreme, kroz kompanijski program stručne prakse prošlo je 120 studenata, a njih 80 zasnovalo je radni odnos. Do posla u Srbija Ziđin Koper dosad je na ovaj način došlo 27 inženjera rudarstva, 22 inženjera tehnologije, 10 inženjera metalurgije i 21 inženjer menadžmenta

SZK. – Povodom Dana studenata borskim budućim akademcima čestitku je 4. aprila uputio direktor ljudskih resursa u Srbija Ziđin Koper Huang Džaoju. U čestitki je navedeno:

„Četvrti april je vaš praznik, vaš dan – ali vaši su i svi budući dani. Vi, studenti, budućnost ste ovoga grada, ovog regiona, ove zemlje! Vaša mladost i vaša želja za obrazovanjem treba da budu, ali i jesu motor ove zemlje! Zato ste nam potrebni. Potrebni ste ovom gradu, Srbiji, potrebni ste kompaniji Srbija Ziđin Koper. Jer, potrebe kompanije za visokostručnim kadrovima svih zanimanja, posebno onih u rudarstvu i metalurgiji, danas su, možda, izraženije nego ikada i razlozi su gotovo izazovni: Srbija Ziđin Koper je pred realizacijom značajnih i velikih razvojnih programa, a bez dovoljno stručnjaka koji bi taj posao uspešno izveli do kraja. Zbog toga vaše visokoškolsko obrazovanje treba da usmeravate i razvijate ka potrebama srpske i borske privrede. Tradicija jednovekovnog rudarenja u Boru to traži od vas, sadašnjost koja kaže da će se ovde bar još 100 godina rudariti i praviti bakar, takođe. Ali, i budućnost to s pravom od vas očekuje. Jer, vi ste budućnost! Zbog toga je i veoma važno da Tehnički fakultet u Boru, u okviru svoje obrazovne i prosvetiteljske misije, nastavi afirmaciju, uspešno odgovori svim izazovima trećeg milenijuma i iznedri potreban broj visokoškolaca, magistara i doktora nauka.

Čestitam vam od srca Dan studenata i savetujem vam da budete vredni, uporni i radni. Učite, proširujte svoje vidike i interesovanja i ulažite u svoje znanje. Ono se uvek isplati. Želim vam vrhunske rezultate na svim poljima i uspešan „skok preko kože“ i svih životnih dilema i nedaća. Srećno!“

Srbija Ziđin Koper sa Tehničkim fakultetom u Boru sarađuje već četiri i po godine. Za sve to vreme, kroz kompanijski program stručne prakse prošlo je 120 studenata, a njih 80 zasnovalo je radni odnos. Do posla u Srbija Ziđin Koper dosad je na ovaj način došlo 27 inženjera rudarstva, 22 inženjera tehnologije, 10 inženjera metalurgije i 21 inženjer menadžmenta.

Pored stručne prakse, kompanija je studentima Univerziteta u Beogradu, čijoj velikoj porodici pripada i borski Tehnički fakultet, ponudila i program povezivanja pod nazivom „Campus Recruitment“. Na taj način uspostavljena je saradnja sa Rudarsko-geološkim fakultetom i Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu. Nakon prvog ciklusa realizacije ovog programa, 10 studenata prihvatilo je kompanijsku ponudu i oni po diplomiranju imaju rezervisano radno mesto u Srbija Ziđin Koper.

 G. Tončev Vasilić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img