sreda, februar 21, 2024

Međunarodni dan planete Zemlje obeležen u društvu mališana iz Majdanpeka

Pročitaj

Sačuvajmo zajedno planetu Zemlju!

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje generalni direktor Srbija Ziđin Koper i menadžment majdanpečkog ogranka kompanije donirali obdaništu „Marija Munćan“ u Majdanpeku oko 200 sadnica crnog bora

MAJDANPEK. – Pod sloganom „Sačuvajmo zajedno planetu Zemlju“, generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu i menadžment majdanpečkog ogranka kompanije posetili su (21. aprila), dan uoči Međunarodnog dana planete Zemlje obdanište „Marija Munćan“ i poklonili im oko 200 sadnica crnog bora. Zajedno sa mališanima i njihovim vaspitačima, oni su uživali u pošumljavanju dečjeg parka unutar vrtića i na taj način još jednom pokazali brigu o deci i okruženju u kome ona odrastaju.

– Ziđin već duže vreme organizuje akcije pošumljavanja i ozelenjavanja, i trudi se da poboljša ekološku situaciju u opštini Majdanpek. Ovoga puta želeli smo da najmlađima pokažemo kako treba brinuti o planeti i mislim da je to veoma lepa stvar. Osmesi mališana govore koliko oni uživaju u ovome –  kaže rukovodilac majdanpečkog ogranka Srbija Ziđin Koper Branislav Tomić.

– Deci se svakodnevno poklanja pažnja, vaspitači im redovno pričaju o ekologiji, imaju čak i projektne teme o ovoj oblasti. U vrtiću obeležavamo sve značajne datume, pa je i ovaj dan za nas veoma poseban. Kompanija je kao i mnogo puta do sada pokazala da joj je stalo do grada Majdanpeka i, naravno, do dece koja u njemu odrastaju – kaže direktorka Ustanove za decu „Marija Munćan“ Jelena Sperlić.

-Deca su naša buduća generacija, veoma smo srećni što smo ovde da sa njima zajedno gradimo bolji svet. Potrudićemo se da ubuduće organizujemo više ovakvih akcija i da sa mališanima učestvujemo u očuvanju planete Zemlje – istakao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.

Odeljenje za zaštitu životne sredine, koje je glavni organizator većine ekoloških akcija u Majdanpeku, pored ovih sadnica pripremilo je još stotinak mladica crnog bora za dečje ustanove u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi.

   Pripremila: G. Tončev Vasilić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.                                                                                                 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img