sreda, 6 decembra, 2023

Manifestacija „Vlaške lepote Balkana“ uspešno organizovana u Velikoj Jasikovi

Pročitaj
U okviru „Zaječarskog kulturnog leta” u Velikoj Jasikovi je sinoć održana manifestacija „Vlaške lepote Balkana” s ciljem očuvanja nematerijalnog kulturnog nasleđa ovog kraja.
Priređen je bogat program u kome su učestvovali KUD-ovi iz: Velike Jasikove, Dubočana, Gradskova, Halova, Gamzigrada, Rgotine, Crnajke iz opštine Majdanpek, kao i folklor iz Krajove u Rumuniji.
Pobednik takmičenja u kuvanju kačamaka je ekipa sela domaćina, Velike Jasikove. Na izboru “Najlepša Vlajna Balkana”, u veoma jakoj konkurenciji 19 devojaka pobedila je Ana Milenković iz Halova, prva pratilja je Nevena Đorđević, a druga pratilja Sara Golubović iz Gamzigrada.
Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Velika Jasikova, a pokrovitelj je grad Zaječar.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img