sreda, 6 decembra, 2023

Manifestacija „Muzeji za 10“ od 15. do 19. maja u Zaječaru

Pročitaj

Narodni muzej „Zaječar“ i ove godine, po deveti put, uzeće učešće u Manifestaciji „Muzeji za 10“ koja će biti održana od 15. do 19. maja.

Tema ovogodišnje Manifestacije nosi naziv „Muzeji, održivost i blagostanje“.

U okviru manifestacije, u utorak, 16. maja, u 19 sati, u galerija Radul begovog konaka u Zaječaru, biće otvorena izložba „Dugmad“ iz privatnih kolekcija Udruženja žena iz Nikoličeva.

U petak, 19. maja, u 19 sati, u galerija Narodnog muzeja „Zaječar“ biće otvorena izložba „Iz opusa – slikarstvo Dragoslava Živkovića“, iz zbirki Zavičajnog muzeja Knjaževac, Narodnog muzeja „Zaječar“ i privatnih kolekcija.

Tokom trajanja Manifestacije, ulaz će biti besplatan za pojedinačne i neorganizovane grupne posete. Ulaz za školske ekskurzije i druge grupne posete organizovane preko turističkih agencija se naplaćuje.

Kao i do sada, Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Koordinator je Nacionalni komitet ICOM Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img