sreda, 29 novembra, 2023

Manifestacija „Halovo u pesmi i igri“

Pročitaj

U prisustvu velikog broja meštana i gostiju, u Halovu je sinoć održana treća po redu manifestacija „Halovo u pesmi i igri“ s ciljem očuvanja nematerijalnog kulturnog nasleđa ovog kraja.

Na smotri su učestvovala kulturno –umetnička društva: „Graničar“ iz Halova, prvi put posle tridesetak godina „Novo doba” iz Grlišta”, „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, “, „Zoran Gajić” iz Rgotine, „Romulijana” iz Gamzigrada, „Dubočane” iz istoimenog sela, „Gradec” iz Gradskova, Grupa frulaša „Valakonje- Bukovo”, kao i zdravičar Vlasta Bačilović iz Krivelja kod Bora.

Manifestaciju je otvorila Biljana Glišić, pomoćnik direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Ova ustanova je u saradnji sa mesnom zajednicom Halovo organizator manifestacije, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img