sreda, 6 decembra, 2023

Lazareva subota u Sabornoj zaječarskoj crkvi

Pročitaj

Na Lazarevu subotu, 8. aprila 2023. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru. Episkopu su sasluživali zaječarski sveštenoslužitelji.

Nakon čitanja Jevanđelja, jerej Dragan Blindžov govorio je o vaskrsenju Lazarevom ističući da ono predstavlja predukus našeg vaskrsenja. Otac Dragan je, takođe, ukazao da ovaj događaj predstavlja svedočanstvo da je Hristos zaista Bog i zaista čovek – Bog jer je, iako daleko, znao da je Lazar umro i kao Bog ga diže iz mrtvih, i čovek jer plače za svojim prijateljem.

Nakon Liturgije, Episkop je prelomio slavski kolač koji je prinela porodica oca Marka Radosavljevića, a potom je pozdravio verni narod i čestitao im praznik. Treba da budemo krepki u veri i da čitamo Bibliju, da razumemo šta je današnji praznik i zašto smo ovde sabrani, da znamo da vaskrsenje Lazarevo nije priča nego činjenica koja se tiče večnog života i našeg spasenja, rekao je Preosvećeni vladika.

Episkop je potom otvorio zdravstveno savetovalište u Crkvenoj opštini gde je pozdravio dr Sanelu Radisavljević, specijalista urgentne medicine, i medicinske tehničare Jelenu Dačić i Predraga Kocića, koji će u toku dana meriti šećer i pritisak svojim sugrađanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img