subota, 1 oktobra, 2022

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana za 18. maj

Pročitaj

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana je za 18. maj, ali mesec dana nakon lokalnih izbora o vladajućoj koaliciji samo se nagadja.

Pregovori stranaka o potencijalnoj koaliciji još nisu vodjeni, bar javno, i za sada je nepoznanica da li će vlast ponovo preuzeti koalicija koja je do 3. aprila vodila grad, odnosno, Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koji će u skupštinskim klupama imati tesnu većinu sa 19 od 35 odbornika.

Jedan od razloga za to je iščekivanje pregovora i dogovora tih partija u Beogradu, gde ni posle mesec dana nema konačnih izbornih rezultata.

Osim što će na sednici biti verifikovani odbornički mandati, očekuje se da većina izabere predsednika Skupštine Grada i sekretara, pa će se na osnovu glasanja za ta dva mesta naslutiti i koalicioni savez.

Opozicione partije koje su ušle u parlament deklarisale su se da neće ući u koaliciju sa SNS-om, mada je bilo i tonova da će biti podržani neki predlozi koji idu u korist Borana.

Predsednik Vlaške stranke „Most“ Milivoje Janošević ocenio je ranije da se Boru smeše vanredni lokalni izbori već za godinu dana.

SNS je na izborima osvojila 15 mandata, šest odbornika imaće lista „Dragan Marković Ujedinjena opozicija Bora“, SPS i Vlaška stranka „Most“ po četiri, dok će tri odbornika biti sa liste „Marinika Tepić Za pobedu Bora“.

Koalicija Srpski pokret Dveri-POKS, GG „Glasno za omladinu i GG „Borci za Bor“ u lokalnom parlamentu imaće po jednog odbornika.

Izvor: Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Vlada dozvolila poskupljenje šećera i piletine

Umesto 102,99 dinara, šećer će od sada koštati 109,99 dinara, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice....
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img