sreda, 1 februara, 2023

Mohamed Šems i Jovanka Višekruna Janković na Feliks Romulijani: Koncert za klavir u četiri ruke

Pročitaj

U okviru” Zaječarskog kulturnog leta na Felix Romuliani “ večeras je održan “Koncert za klavir u četiri ruke” egipatskog pijaniste koji živi u Njujorku, Mohameda Šemsa i beogradske pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković.

Ovi umetnici održali su decembra prošle godine pijanistički resital u zaječarskom pozorištu ali je nastup na ovakvom lokalitetu uvek poseban doživljaj.
“Ovo je moja druga poseta Srbiji i Zaječaru ali sam prvi put na Romulijani i jako mi se dopada ovaj prostor koji ima divnu prirodnu akustiku i nadam se da ću ponovo doći da sviram za ovu divnu publiku“ – rekao je Mohamed Šems, a sa njim se složila i poznata beogradska pijanistkinja:
„Publika je bila predivna, ovo je stvarno posebno iskustvo i klavir je zvučao izvanredno u ovom prostoru. Oboje smo bili inspirisani a ta interakcija i ta energija koja se stvorila sa publikom nešto je što svakom umetniku mnogo znači“ – istakla je Jovanka Višekruna Janković.
Ovaj koncert je deo kako Zaječarskog kulturnog leta tako i ArtLink festivala koji se već treću godinu odvija na tvrđavama sa idejom da se „ozvuče“ prelepe tvrđave i antički gradovi i da se festivalskim programima i izvođenjima umetnika koji dolaze iz celog sveta predstavi ono što je najlepše u Srbiji i regionu.
Pokrovitelj događaja je grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej Zaječar, Turistička organizacija grada Zaječara, uz veliku pomoć projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ i nemačke agencije za saradnju GIZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Koncertom „Hvala za muziku“, zaječarskog kamernog hora „Lavirint“ nastavljeno Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani

Počelo ZAJEČARSKO KULTURNO LETO NA FELIKS ROMULIJANI

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img