sreda, februar 21, 2024

Koncert etno grupe ISKON u Zaječaru /VIDEO/

Pročitaj

U ponedeljak 25. aprila, kod Saborne crkve rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru, biće održan koncert etno grupe „Iskon“ iz Subotice, koju je 2001. godine, osnovala grupa studenata i mladih ljudi koji su želeli da izvornu muziku sačuvaju od zaborava, ali i da je kroz nove i originalne aranžmane približe današnjoj publici. Početak koncerta je u 19:30.

Osnovu muzike čine bogati muzički stilovi Balkana, specifični i upečatljivi ženski glasovi i sviranje na tradicionalnim instrumentima. Za dvadeset godina postojanja grupa je nastupala na brojnim festivalima u Mađarskoj, Rusiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj, Švajcarskoj, BiH, ali i na festivalima i manifestacijama širom Srbije. Od poslednjih koncertnih aktivnosti možemo spomenuti koncert pod nazivom „Muzika od Iskona“ u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture, celovečernji koncert u Golupcu u organizaciji Turističke organizacije Golubac, koncert u okviru manifestacije „Muzička bašta“ u Grockoj, te koncert održan na Letnjoj pozornici na Paliću, povodom 20 godina postojanja grupe „Iskon“.

Grupa „Iskon“ nastupa u sledećem sastavu: Milanka Nastasović – vokal, Olja Njaradi – vokal, Dejan Anđelović – frule, tarabuka, Nebojša Brdarić – frule, kaval, jermenski duduk, Filip Jović Vujaković – klarinet, gajde, David Antunić – makedonska tambura, saz, violina, Nikola Birač – čalgija, tamburaško čelo i Ognjen Šućur – tapan.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i na našem You Tube kanalu.

- Advertisement -spot_img

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img