sreda, 8 februara, 2023

Održan koncert etno grupe ISKON

Pročitaj

U okviru manifestacije „Uskršnji dani 2022″ pored Hrama rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru, sinoć je održan uspešan koncert etno grupe „Iskon“ iz Subotice, koju je 2001. Godine osnovala grupa studenata I mladih ljudi koji su želeli da izvornu muziku sačuvaju od zaborava, alii da je kroz nove i originalne aranžmane približe današnjoj publici.

Osnovu muzike čine bogati muzički stilovi Balkana, specifični i upečatljivi ženski glasovi I sviranje na tradicionalnim instrumentima.

Za dvadeset godina postojanja grupa je nastupala na brojnim festivalima u Mađarskoj, Rusiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj, Švajcarskoj, BiH, ali i  na festivalima i manifestacijama širom Srbije.

Grupa „Iskon“nastupila je u sledećem sastavu:  Milanka Nastasović – vokal, OljaNjaradi – vokal, DejanAnđelović – frule, tarabuka,  NebojšaBrdarić – frule, kaval, jermenski duduk,  Filip Jović Vujaković – klarinet, gajde,  David Antunić – makedonska tambura, saz, violina, Nikola Birač – čalgija, tamburaškočelo i OgnjenŠućur – tapan.

POVEZANE VESTI:

Koncert etno grupe ISKON u Zaječaru /VIDEO/ – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Film „Oluja“ u Kotlujevcu

Film „Oluja“, koji obrađuje temu jednog od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji, biće prikazan 12. i 13. februara...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img