četvrtak, 6 oktobra, 2022

Razgovor o dvoknjizi “Kiselo drvo jede Srbiju” u Omladinskom centru u Zaječaru

Pročitaj

U Omladinskom centru u Zaječaru, u sredu, 10. avgusta, biće priređena promocija i organizovan razgovor o dvoknjizi “Kiselo drvo, jede Srbiju”, novinara, novinskog komentatora i urednika Božidara Andrejića.

Na promociji će govoriti sam autor, kao i Radiša Dragićević, književnik i moderator Stevan D. Jovanović, pesnik, prozaista, dramaturg, muzičar, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Zaječaru.

“Kiselo drvo jede Srbiju” predstavlja poetsko-prozni zapis o današnjoj Srbiji i sastoji se iz dva dela: neobjavljenih rimovanih eseja i zbirke objavljenih proznih zapisa, kratkih novinarskih eseja i komentara, koje je autor objavljivao u listovima Danas i Blic od 2002. do 2009. godine.

Božidar Andrejić se novinarstvom bavi od 1969. Pisao je za niz listova i časopisa, redovno u Omladinskim novinama, čiji je bio i glavni urednik (NON), bio je urednik u Borbi i Našoj borbi. Bio je dopisnik ugledne bratislavske Pravde, a sarađivao je i sa WDR i Dojče vele. Jedan je od osnivača i prvi direktor dnevnika Danas. Bio je član Predsedništva UNS i jedan je od osnivača NUNS. Urednik niza knjiga i autor tri.

Radiša Dragićević je srpski književnik. Rođen je 30. jula 1956. u Minićevu, a odrastao u selu Manjinac, opština Knjaževac, Srbija. Živeo je u Zaječaru i Nišu. Od 1977. godine neprekidno živi u Boru. Piše na normativnom jeziku i na dijalektu. Uz autorski rad, bavi se i publicistikom. Poezija, proza i satira (a satiru objavljuje pod pseudonimom RAJKO MICIN) su mu prevođene na bugarski, engleski i španski jezik. Bio je član Udruženja književnika Srbije.

Početak je u 20 časova, a ulaz je besplatan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img