utorak, 5 decembra, 2023

Još dva dana za prijave učešća na „Svetioniku znanja“

Pročitaj

Ovogodišnji konkurs „Svetionik znanja” je raspisan, a prijave su otvorene do subote, 25. juna, u 23.59.

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije i održava se petu godinu za redom kao društveno-odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine, konkurs je namenjen srednjoškolcima iz: Bajine Bašte, Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Leskovca, Loznice, Niša, Novog Sada, Pirota, Subotice, Užica, Čačka ili Šapca, koji upisuju treći ili četvrti razred srednje škole i žele da uz mentorsku pomoć timski rade na osmišljavanju ideja i pripremu projekata, koje mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet tema – kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija.

Projekat započinje svečanim otvaranjem, koje će biti održano početkom avgusta (od 5. do 8. avgusta), a pored lokalnih aktivnosti, srednjoškolci će dobiti priliku da rade na projektima na Seminaru, koji će biti održan na Paliću, od 29. do 31. jula. Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relvantnim
predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Iste projekte, predstavljaće na završnom događaju na Zlatiboru od 7. do 9. oktobra. Smeštaj je obezbeđen, a pored predavanja i raznih radionica za učesnike je organizovan i zabavni program.

Prijave su otvorene do 25. juna i oni koji prođu u uži krug, biće obavešteni o tome do 1. jula. Drugi krug sastoji se od onlajn-intervjua, koji traje od 5. do 10. jula. Nakon boljeg upoznavanja i formiranja timova, kandidati će o finalnom odabiru biti obavešteni do 15. jula.

 

Učešće je besplatno, a svi zainteresovani, mogu se prijaviti na link ili putem društvenih mreža.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img