četvrtak, februar 29, 2024

James Leg u Omladinskom centru u Zaječaru 11. juna

Pročitaj

Na svojoj evropskoj turneji James Leg ove godine dolazi i u Zaječar – U LETNJU BAŠTU OMLADINSKOG CENTRA – 11. JUNA!

Karte za koncert mogu se kupiti na šanku u bašti Omladinskog centra.

CENE KARATA: Prvih 30 karata:500 rsd.  Pretprodaja: 600 rsd. Na ulazu: 800 rsd.
Tel. za rezervacije stolova: 060/ 7444 012
Bluz klavijaturista, Džejms Leg je najpoznatiji kao pevač i svirač orgulja i klavira u heavy-blues-rock bendu Black Diamond Heavies; on je i solo izvođač koji je nastavio svoju karijeru tokom zastoja grupe.
Džejms je rođen kao Džon Vesli Majers i potiče iz Port Artura u Teksasu. Njegov otac je bio propovednik, a kao mlad, Džon i njegova porodica preselili su se u Čatanugu u Tenesiju, gde je on kao mladić ovladao klavirom i svirao tokom očeve službe. Kada je imao 15 godina, prisustvovao je propovedi na realigioznom skupu pod šatrom o zlu sekularne muzike, a mladi Džon, koji je odrastao na gospel-u, tada je osetio ukus nekih zabranjenih zvukova, uključujući Rolling Stones, Black Sabbath i AC/DC.
Džon je ubrzo želeo da sazna više o mračnijim zadovoljstvima muzike koju je trebalo da izbegava, a ubrzo je postao opsednut bluzom i hard rokom. Do 2005. pridružio se konačnoj postavi pank bluz benda Immortal Lee Counti Killers iz Alabame i pojavio se na njihovom albumu iz 2005. These Bones Vill Rise to Love Iou. Već je pokrenuo Black Diamond Heavies kao sporedni projekat 2003. godine, te je sam izdao njihov debi album, a kada su se Immortal Lee Counti Killers raspali 2007. Majers je od Heavisa napravio svoju glavnu svirku i počeo da koristi umetničko ime Džejms. Džejms Leg.
The Black Diamond Heavies objavili su tri albuma između 2007. i 2009. i obišli su brojne turneje, dok je Leg gostovao na albumima Buffalo Killers i Left Lane Cruiser-a, i snimio zajednički album sa ovim poslednjim 2012. – Painkillers. Godine 2011. Leg je ima solo debi – sa prikladnom pesmom Solitari Pleasure. Njegov nastavak stigao je četiri godine kasnije, 2015. sa Below the Belt, njegovim drugim LP albumom za izdavačku kuću Alive Naturalsound.
Ponovo radeći sa producentom/inženjerom Džejsonom Sodom u Dejtonu, Ohajo, Leg je isporučio svoj treći album, Blood on the Keis, samo godinu dana kasnije.
Kako zvuči uživo, možete čuti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img