sreda, 6 decembra, 2023

Izvedena predstava „Cacijev Uspomenar“

Pročitaj

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“, na letnjoj sceni“Nenad Ciganović“ u dvorištu Pozorišnog muzeja, sinoć je na poklon zaječarskoj publici, odigrana predstava „Cacijev Uspomenar“, u izvođenju Milana Cacija Mihailovića.

Caci Mihailović, reditelj i ujedno jedini glumac ove pozorišne predstave, napominje da se potrudio da u Uspomenarima zabeleži delić duha kojeg na žalost više nema. Jer kao što sam ume da kaže „ako uspeš da nasmeješ jednu osobu, znači da si na dobrom putu i da radiš nešto lepo“.

On je upravo u Uspomenarima oslikao jedno vreme u kojem je nekoliko sjajnih generacija dramskih stvaralaca pozorišta živelo i radilo. U svojim zapisima, Milan Caci Mihailović donosi anegdote iz pozorišnog bifea, proba, predstava, sve što je godinama zapisivao na kutiji šibica, džepnom kalendaru…

U svojim zapisima pominje celu jednu generaciju sjajnih glumaca i reditelja poput našeg Zaječarca Zorana Radmilovića, Mire Trailović, Taška Načića, Ljubu Moljca i mnoge druge.

Predstava na ovaj način u svom 112 izvođenju, odaje počast dramskim velikanima kojih više nema, kao što su: Cica Perović, Bata Stojković, Muci Draškić, Marina Kolubajeva i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img