subota, 1 oktobra, 2022

Izložba „Biseri Grafita“ u galeriji biblioteke u Kladovu

Pročitaj

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo sa namerom da afirmiše umetničko stvaralaštvo likovnih amatera iz svoje lokalne zajednice, u utorak, 26. aprila priređuje prvu samostalnu izložbu Ivana Zarića iz Kladova pod nazivom BISERI GRAFITA. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati.

Ivan Zarić, 1961., umetnik, živi i stvara u Kladovu. Srednje obrazovanje stekao je u Beogradu a peti stepen mašinske struke u rodnom gradu. Radni vek proveo na HE „Đerdap“. Penzionerske dane ispunjava na najlepši mogući način, baveći se umetnošću.

Svoj umetnički izraz iskazuje u slikarskim tehnikama, crtež grafitnom olovkom, suvi pastel, ulje na platnu, akril, puring i enkaustika.
Još od školskih dana slika portrete, te je ovo samo nastavak njegovog kreativnog stvaralaštva. Do sada je uradio više od 130 slika. Rezultat te ljubavi je i ova prva samostalna izložba.
Kao jedan od najznačajnijih trenutaka u dosadašnjem radu je uručenje portreta blaženopočivšeg Patrijarha srpskog gospodina Irineja sadašnjem Partrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju prilikom njegove posete Kladovu, leta gospodnjeg 2021.god.
Pored slikanja, Ivan Zarić se bavi i pisanjem pesama.
Od 2019. godine član je Književnog kruga Kladova. Njegove pesme objavljene su u časopisu Ključ istoka Srbije, i zborniku Vršačka poetska susretanja.
Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i na našem You Tube kanalu.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img