sreda, februar 21, 2024

Investicioni projekti i lokacije u turizmu istočne Srbije predstavljeni u Novom Sadu

Pročitaj

U Velikoj sali Regionalne privredne komore Novi Sad, predstavljeni investicioni projekti i lokacije u turizmu istočne Srbije.

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 50 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Novog Sada i Vojvodine.

Kako navode u RARIS-u, koji je održao prezentaciju u Novom Sadu, istočna Srbija poslednjih godina beleži rekorde u turizmu. Uspešno radi 2.900 turističkih objekata sa 9.000 ležajeva, godišnje dođe 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja, a 170.000 turista poseti ovdašnje muzeje.

„Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije. Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, niz lokacija pored Dunava, na Staroj planini, na Rtnju, na negotinskim pivnicama, skijalištu Crni Vrh i Sokobanji, etno selo u dolini Timoka, lovačke kuće, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored negotinskih vinarija itd“, navode u RARIS-u.

U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu. Lepenski Vir ima novi vizitorski centar, počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam i gradnja vizitorskog centra na Felix Romuliani (UNESCO), a uskoro kreće komunalno uređenje Rajačkih pivnica.

U regionu je sve veća ponuda lokacija za greenfiled i brownfield investicije po više nego konkurentnim cenama i brojni su primeri uspešnih investicija, u kojima se traži mesto više: hotel Ramonda na Rtnju, hotel Sunce u Sokobanji, apartmani na Staroj planini i Dunavu.

Sve investicione mogućnosti, zainteresovani mogu pogledati na linku.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Novi Sada.

Prezentacija se organizuje u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img