sreda, 8 februara, 2023

INTERVJU: Danijela Jonović – Priznanje za pet godina uspešnog poslovanja brenda KATRIEL Accessories

Pročitaj

Zaječarka Danijela Jonović, dizajnerka,  umetnica i vlasnica brenda Katriel Accessories već 6 godina ručno pravi unikatni nakit za ekskluzivne i posebne prilike.

Za vrlo kratko vreme, Danijela je od svog hobija napravila prepoznatljiv brend koji se razlikuje od svega sličnog, a njene komade nakita, ali i odevnih predmeta ponele su mnoge poznate ličnosti. Nedavno je za svoj rad dobila još jedno prestižno priznanje.

Danijela Jonović – kolekcija „Iv“

Njeni komadi krasili su najpoznatije zvezde širom sveta, a na domaćim prostorima predstavljaju novinu u modnoj industriji. Nedavno je spojila kristale i drago kamenje sa odećom i obućom, a ovaj modni brend krasio je mnoge naslovne strane domaćih i svetskih časopisa i magazina.

Dodela priznanja Summit Success

Katriel je prošle godine nagrađen i prestižnom Balkanskom nagradom za originalno i  istaknuto stvaralaštvo u izradi nakita, njen rad završio je čak i na naslovnoj strani Vouga.

Poslednja nagrada koju je dobila je Summit Success za pet godina uspešnog poslovanja brenda Katriel.

O prvih pet godina uspešnog poslovanja, o ljubavi koju je pretočila u brend, razgovarali smo da Danijelom Jonović, Zaječarkom koja je, nadamo se, samo na privremenom radu u Beogradu…

ZD: Danijela, šta za tebe predstavljaju nagrade i koliko su ti važne i o kakvoj nagradi je reč?

Danijela: Zaista mi je drago da je kvalitet mog rada prepoznat i vrednovan od strane drugih profesionalaca. Naime, radi se o nagradi za 5 godina uspešnog poslovanja brenda Katriel. Ovo priznanje došlo je kao rezultat dugogodišnjeg zadovoljstva mojih klijentkinja, što me je dodatno motivisalo i uticalo na moju kreativnost.

ZD: Ti si diplomirani ekonomista, ali čini se, da u trenutku kada si imala mogućnost da gradiš karijeru u oblasti za koju si se školovala, ti si odabrala jedan potpuno drugačiji put i krenula ispočetka. Zašto?

Danijela: Oduvek sam bila preduzetnički nastrojena jer sam imala uzor u svojoj porodici. Znanje koje sam stekla na fakultetu iskoristila sam da od svoje ideje napravim prepoznatljiv brend. Nikad sebe nisam videla kao ekonomistu ali kao uspešnu preduzetnicu, da.

ZD: Kako je nastala ljubav prema izradi nakita, a danas već i odevnih predmeta, obuće, pa čak i perika od kristala?

Danijela: Sve se desilo spontano. Iako sam oduvek najviše pažnje poklanjala detaljima, nikada nisam imala ambiciju da iste izrađujem. Kada sam prvi put napravila krunu, sa željom da obradujem jednu devojčicu, shvatila sam da sam zaista uživala u procesu stvaranja i da bih to mogla da radim sa puno ljubavi i posvećenosti.

ZD: Da bi razvila svoj brend morala si da se preseliš u Beograd, da li misliš da bi to bilo moguće da ti je baza bila u rodnom Zaječaru?

Danijela: Verujem da, da sam ostala u svom rodnom gradu, da bi put bio svakako duži i izazovniji. Beograd mi je doneo mnoga poznanstva i prilike i umnogome olakšao saradnju sa poznatim ličnostima.

ZD: Spisak poznatih ličnosti koje su ponele tvoje komade je predugačak, molim te, pomeni samo neke (ili sve).

Danijela: Lepa Brena, Katarina Grujić, violinistkinje iz grupe Habanera kvartet, balerina moskovskog teatra Oxana Kardas, doktorka Tanja Radenkov, naša sugrađanka i vlasnica Eterna klinike, devojke iz grupe Huricane, Lena Kovačevi, glumica Jelena Mur, pevačica Angellina … samo su neke od dama sa javne scene sa kojima sarađujem.

ZD: Predmete koje sa puno ljubavi praviš su ručno izrađeni i slobodno mogu da kažem unikatni, imajući u vidu da se rade u jednom, ili svega nekoliko komada. Koliko je teško i koliko ti vremena oduzima izrada?

Danijela: Vreme izrade zavisi od kompleksnosti proizvoda. Neke mogu da završim za par sati, dok su mi za određene komade potrebni dani.

ZD: Katriel postoji već 5 godina, gde sebe i svoj brend vidiš za narednih 5 godina?

Danijela: Volela bih da u budućnosti otvorim prodajni salon luksuznog unikatnog nakita i da svoje proizvode prezentujem na prestižnim modnim revijama I nastavim sa uspešnim poslovanjem.

ZD: Veoma mlada si postala sinonim za uspešnost i slobodno mogu da kažem uzor mlađim naraštajima. Da li si razmišljala o pokretanju radionica gde bi možda mladima pomogla da počnu nešto slično, a osim zanata, prenela im i način razmišljanja i vere u sebe da krenu putem kojim ih vodi srce, a ne onim koji drugi od njih očekuju?

Danijela: Zapravo već duže vreme razmišljam o lansiranju online radionica kako bih omogućila edukaciju što većem broju polaznika. Nije mi ambicija da menjam tuđi način razmišljanja. Ako nekog mogu inspirisati svojim primerom, to je sjajno, ali je ključna stvar namera i želja osobe koja želi bolje za sebe.

ZD:  Kaži nam nešto o novoj kolekciji „Iv“…

Danijela: Aktuelna kolekcija „Iv” izazvala je veliko interesovanje šire javnosti. Velika je sreća da sam istu rasprodala samo nakon mesec dana od objavljivanja. Iskoristila bih ovu priliku da kažem da sam ovu kolekciju posvetila svojim prijateljicama koje su oduvek verovale u mene. Obe se zovu Ivana, dok ih ja iz milošte zovem Iv. Veliko je bogatstvo u ovakvim vremenima imati iskrene i prave prijatelje i ja sam na ovaj način htela da im se zahvalim što su baš takve uvek tu za mene.

ZD: Koji su tvoji dalji planovi, na čemu trenutno radiš i kada će to moći da se vidi?

Danijela: Trenutno radim na kolekciji ukrasa inspirisanih školjkama sa Maldiva. Nadam se da ću je završiti do sredine jula, kako bih na vreme ukrasila morske letnje kombinacije dama širom planete.  Imam u planu kolekciju ogrlica za pse, seta krunica za mamu i bebu… Sledi jako  zanimljiv projekat mog velikog prijatelja Stefana Đokovića i mene, koji vam zakazujemo za septembar. Vrlo rado ću sa vašim portalom podeliti ekskluzivno vest kad za istu dođe vreme.

„Brend Katriel nastao je iz velike ljubavi, inspirativne akcije, predanosti i želje da se damama omogući da na svoj važan dan nose komad nakita koji će naglasiti njihovu autentičnost. Verujemo da svaka od nas zaslužuje da nosi ponosno svoju krunu i bude svesna lepote koju nosi u sebi.“poručuju iz Katriela.

Ako ste poželeli neki od ovih unikatnih komada nakita i odeće, posetite njihovu Instagram ili facebook stranicu i slobodno ih kontaktirajte, jer jedan od njihovi slogana glasi: „Uvek spremni da budemo bolji zbog vas“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Film „Oluja“ u Kotlujevcu

Film „Oluja“, koji obrađuje temu jednog od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji, biće prikazan 12. i 13. februara...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img