četvrtak, 6 oktobra, 2022

Silvija Nešić sa učenicama/cima u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“

Pročitaj

Silvija Nešić razgovarala je sa učenicama/cima Medicinske škole u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“.

Dečiji centar Zaječar je danas ugostio master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić i priredio druženje i razgovor sa učenicama/cima Medicinske škole.

 

Silvija Nešić – magistrirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, muzički odsek. Tokom školovanja bavila se istraživanjem romske muzike. Saradnica je Narodnog pozorišta Niš i igra u dve predstave. Fakultet umetnosti u Nišu odlikovao ju je za izuzetne rezultate tokom studija. Silvija je radila kao dirigent crkvenog hora SV. Jovan Zlatousti, a trenutno je dirigentica hora Doma kulture Pirot. 

Silvija je i aktivistkinja u borbi za ljudska prava od 2010. godine. U okviru Udruženja građana Ternipe iz Pirota, čiji je član od osnivanja, Silvija je formirala folklornu sekciju, koja ima za cilj negovanje i promociju romske kulture i tradicije. Saradnica je i drugih romskih i neromskih organizacija, kao i Udruženja mladih volontera.

Projektom “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć” je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

POVEZANE VESTI:

Mirjana Micić razgovarala sa zaječarskim srednjoškolcima u okviru projekta „I ja sam malala – obrazovanje je moć“

U Prizrenu Počele probe na predstavi „Nisam prijavila“

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img