sreda, 6 decembra, 2023

Humanitarni koncert za pomoć udruženju RIME

Pročitaj

Danas je u foajeu zaječarskog pozorišta održana pres-konferencija povodom humanitarnog koncerta grupe „Revolt“, koji će u zaječarskom pozorištu, biti održan 27. aprila. Sva sredstva prikupljena na koncertu biće uplaćena Udruženju RIME iz Zaječara.

Na konferenciji za novinare, izuzetnu zahvalnost ljudima kojima treba odati priznanje za humanost, izrazio je direktor Ustanove Vladimir Đuričić, sa željom da ih u budućnosti bude što više i da će on, zajedno sa svojim saradnicima, uvek imati sluha i biti podrška takvim događajima.

Doktor Mladen Jolić, ritam gitarista i vokal muzičke grupe „Revolt“, izjavio je da je ovo samo jedan u nizu koncerata u saradnji sa ustanovom “Zoran Radmilović”. On je naglasio da ove godine grupa „Revolt“ obeležava trideset godina od osnivanja i da je njihova jedinstvenost u odnosu na druge bendove, što od 2018. godine do danas, nikada nisu uzeli novčanu naknadu za svoj nastup, da su svi njihovi koncerti isključivo humanitarnog karaktera i da sva sredstva idu u humanitarne svrhe.

Članovima “Revolta” na sceni će se pridružiti i prijatelji benda, takođe muzičari za koje je doktor Miljan Jović, solo gitarista „Revolta“, imao samo reči hvale. To su: profesorka Ana Veličković, sudija Zoran Glišić, Nikola Milošević Bucko, muzička veličina Miloš Jakovljević, kao i podmladak zaječarske rok scene, dva tinejdžera Bogdan Jolić i Vojin Trandafilović, učenici završne godine gitare.

On je pozvao sve građane da posete fb profil Udruženja RIME kako bi se upoznali sa njihovim radom, jer je na taj način i sam saznao od kolikog je značaja aktivnost ove neprofitne, nevladine organizacije i koliko njima znači svaka vrsta pomoći.

Podsećanja radi, Udruženje građana RIME je organizacija koja okuplja decu i mlade sa intelektualnim teškoćama, roditelje i stručnjake, profesionalno upućene na rad sa ovom kategorijom.

Suzana Ilić, predsednica Udruženja, naglasila je koliko njima, kao udruženju ovaj vid pomoći znači, s obzirom na to da se od samog početka trude da osobama sa intelektualnim poteškoćama omoguće što kvalitetniji život. Njihov veliki poduhvat zove se „Kuća od papira“, čiji je proizvod kvalitetan, manuelno napravljen papir koji može poslužiti za uvijanje poklona i mnogo drugih namena, kroz čiju izradu osobe sa intelektualnim poteškoćama mogu da unaprede svoje radne potencijale.

Ovo troje humanih ljudi pozivaju sve Zaječarce, ali i ljude sa strane da se odazovu pozivu i svojim učešćem budu deo jedne lepe i pre svega humane misije.

Početak koncerta je u 20:00 sati, a cena karte je 250 dinara i moći će da se kupe na blagajni Pozorišta, od ponedeljka 24. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img