utorak, 31 januara, 2023

Grupna diskusija „Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima“ u zaječarskom Crvenom krstu

Pročitaj

Crveni krst Zaječar organizuje grupnu diskusiju pod nazivom „Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima“. Grupna diskusija održaće se u petak, 24. juna, sa početkom u 11 sati, u prostoriji Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici.

Prva Fokus grupa odrzana je 15. juna, sa ciljem međugeneraciske solidarnosti u borbi protiv nasilja nad starijima. Ovo je još jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje su usmerene ka najstarijim gradjanima. Diskusiju će voditi Nataša Todorović i dr Milutin Vračević, eksperti Crvenog krsta Srbije.

Događaj ima za cilj da okupi predstavnike svih generacija, kako bi razgovarali o značaju
međugeneracijske solidarnosti, socijalnim normama, percepciji nasilja nad starijima i načinima da se ono predupredi kroz zajednički, solidaran napor među generacijama i potrebi prepoznavanja koncepta zdravog starenja, kao važnog elementa zdravog života za svakog pojedinca, zajednicu i čitavo društvo.

Grupna diskusija se organizuje u okviru projekta „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’“ (EU SHAI) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNFPA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img