sreda, 29 novembra, 2023

Grad Zaječar: Raspisan poziv za prijavu poljoprivrednika za odlazak na Sajam poljoprivrede

Pročitaj

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar za ovu godinu, Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada donela je odluku o raspisivanju javnog poziva  za prijavu zainteresovanih poljoprivrednika za odlazak na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu ove godine.

Ovim javnim pozivom Grad Zaječar vrši prikupljanje prijava zainteresovanih poljoprivrednika sa teritorije grada kojima će biti plaćeni troškovi puta na Međunarodni sajam u Novom Sadu koji se organizuje od 21 do 27. maja, sa ciljem upoznavanja i edukacije sa novim dostignućima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije.

Predviđeno je da se odlazak na sajam organizuje za 100 poljoprivrednih proizvođača

Pravo na podnošenje prijave po ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani poljoprivrednici, (fizička lica-nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ili članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva) na teritoriji grada Zaječara.

Od dokumentacije je, kako se navodi u pozivu, neophodna prijava (nalazi se u uslužnom centru Gradske uprave), izvod iz registra poljoprivrednog gazdinstva i fotokopija lične karte podnosioca prijave.

Ispunjenost uslova po ovom javnom pozivu (kompletno i blagovremeno podnete dokumentacije) utvrđuje Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede, na osnovu priložene dokumentacije. Komisija utvrđuje rang listu podnosioca prijave za koje utvrdi da ispunjavaju uslove propisane konkursom, a u skladu sa kriterijumima koji su utvrđeni u konkursu. Ako dva ili više podnosioca zahteva imaju isti broj bodova, prilikom utvrđivanja rang liste prednost će imati prijavljeni koji nije išao na Sajam poljoprivrede u organizaciji grada u 2019. god, a zatim mlađi nosilac, odnosno član poljoprivrednog gazdinstva. Nakon pregleda dokumentacije Komisija objavljuje rang listu poljoprivrednika koji su ispunili uslove javnog poziva.

Konkurs je otvoren do 16. maja

Ukoliko se predviđena sredstva po predmetnom konkursu ne utroše u potpunosti, preostali deo će se usmeriti na naredni konkurs Budžetskog fonda za poljoprivredu koji će biti raspisan do kraja godine.

Prijava sa dokumentacijom se dostavlja uslužnom centru Gradske uprave Zaječar ili poštom na adresu: Grad Zaječar – Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede, Trg oslobođenja broj 1, 19000 Zaječar sa naznakom “Prijava za sajam poljoprivrede u Novom Sadu“.

Više informacija možete pronaći  OVDE.

IZVOR: zajecar.info

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img