utorak, 5 decembra, 2023

Godišnjica hirotonije i ustoličenja vladike Ilariona

Pročitaj

U sredu 10. avgusta, navršilo se osam godina od kada je vladika Ilarion ustoličen u tron episkopa timočkih.

Tim povodom, u manastiru Bukovo služena je sveta arhijerejska liturgija na kojoj su episkopu Ilarionu sasluživali arhimandrit Kozma, protosinđel Enoh i protonamesnik Radoje Mijović, dok su za pevnicom pojali pojci hora Pelagonitisa iz Makedonije.

U arhipastirskoj besedi vladika Ilarion je tumačio jevanđelsko začalo o poslanicima na vinogradu ističući da nas ono uči o neograničenoj ljubavi Oca nebeskog prema svakom čoveku, na koju i sami treba da se ugledamo i trudimo da je zadobijemo smirenjem i krotošću.

„Trudeći se da budemo slični Bogu udostojićemo se da u naše srce dođe Hristos, da dođe punoća blagodati Duha Svetoga i da Gospod prepozna u nama svoje istinite sluge“ – zaključio je episkop timočki.

Izvor: Eparhija timočka

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img