četvrtak, februar 29, 2024

Zlatna medalja na početku prolećnog dela sezone za zaječarske gimnastičarke

Pročitaj

Gimnastičarke Zaječara uspešno  otvorile prolećni deo sezone

Zaječarke su nastupile u tri kategorije ekipno u 1. kolu C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije i zabeležile solidan plasman u jakoj konkurenciji, dok je Jovana Živković u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju u IV kategoriji, piše Glassporta.rs.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Niša, Leskovca, Kruševca, Pirota, Knjaževca, Zaječara, Negotina i Vlasotinca.

U I kategoriji Gimnastički klub „Zaječar“ nastupio je u sastavu Vida Matić, Magdalena Petković, Iva Radulović, Emilija Đorđević, Ema Zdravković i Anđela Mitrović. Podmlađeni tim sa čak četiri devojčice koje su prvi put nastupale na takmičenju, zauzeo je 8. mesto, dok je Vidu Matić pad sa sprave koštao odličja, pa je na kraju zauzela 14. mesto u konkurenciji 41 takmičarke u generalnom plasmanu.

Što se II kategorije tiče, Zaječar su predstavljale Lana Vasiljević, Irina Marinković, Nađa Jovanović i Nina Stanković, koje su osvojile 6. mesto, dok je najbolje plasirana u pojedinačnoj konkurenciji bila Lana Vasiljević, koja je zauzela 13. poziciju.

Zaječar je u III kategoriji nastupio u sastavu Dunja Vučković, Tara Jovanović, Lea Tasić, Vila Antonina Milisavljević i Nina Mihajlović, kojima je za dlaku izmaklo odličje, pošto su zauzele 4. mesto.

Naredna takmičenja Zaječarke očekuju krajem meseca, kada će biti održan B program u Kostolcu i Pionirska gimnastička liga u Kruševcu, 28. i 29. aprila.

IZVOR: Glas Sporta

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img