sreda, 6 decembra, 2023

Fuad Tabučić odličan u monodrami „Pupin – istorija velikana“

Pročitaj

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“, sinoć je na letnjoj sceni „Nenad Ciganović“ u Pozorišnom muzeju, odigrana monodrama „Pupin – istorija velikana“ u izvođenju Fuada Tabučića. Publika je uživala u predstavi i glumca zaječarskog pozorišta nagradila gromkim aplauzom.

Komad je urađen na osnovu autobiografije Muhajla Pupina „Od pašnjaka do naučenjaka“ za koju je ovaj velikan dobio Pulicerovu nagradu 1924. godine.
Režiju je, prema tekstu Ružice Vasić, uradio Fuad Tabučić, koji tumači starog Pupina koji svojoj ćerki priča o svom životu i naučnim dostignućima. Predstava je prilagođena i mlađoj publici koja iz nje može mnogo toga da nauči o životu čuvenog srpskog naučnika i pronalazača.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img