utorak, 31 januara, 2023

Večernji program drugog dana 36. Festivala mladih pesnika u Radul begovom konaku

Pročitaj

U Radul begovom konaku sinoć je u okviru 36. Festivala mladih pesnika programom „Književni časopisi danas“ predstavljen časopis “Književne novine”. Govorili su glavni i odgovorni urednik časopisa Bratislav R. Milanović i operativni urednik Milan Lukić.

U nastavku Festivala promovisana je antologija izabranih pesama 38 savremenih norveških pisaca „Nekršteni fjordovi“, u okviru programa “Poezija prevodnica”. O norveškoj poeziji govorili su književnik Petar Miloradović i urednik izdanja Miloš Petković.
Sat kasnije predstavljena je knjiga „Autohipnoza“ Đorđa Despića, o kojoj su pored autora govorili književni kritičari Jelena Mladenović i Milomir Gavrilović.
Festival mladih pesnika nastavlja se danas od 17 sati, kada će u Radul-begovom konaku biti predstavljena knjiga „Vreme je za vrt“ Vilijema S. Marvina.
Od 18 sati je nastup učesnika prvih “Mladomajskih susreta”. Govore: Šimo Ešić, Vlasta Mladenović, Živko Nikolić, Jovica Tišma.
Od 19 sati biće promovisana knjiga „Pisma Sintiji“ Maje Stojanac, pobednice 35. Festivala mladih pesnika.
Nastup mladih neafirmisanih pesnika, finalista Festivala, predviđen je od 20 sati nakon čega će biti proglašen pobednik smotre. Predviđena je i dodela memorijalne nagrade „Sergije Lajković“ za poseban doprinos u afirmaciji književnog stvaralaštva mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Drugi dan Festivala mladih pesnika u OŠ Desanka Maksivović

Počeo 36. Festival mladih pesnika

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img