sreda, 1 februara, 2023

Drugi dan Festivala mladih pesnika u OŠ Desanka Maksimović

Pročitaj

Drugog dana 36. Festivala mladih pesnika održan je program pod nazivom „FunZine“, tačno u podne, u dvorištu O.Š. „Desanka Maksimović“ u Zaječaru.

Svoje stihove govorilo je osmoro učenika iz boljevačke O.Š.“9. Srpska brigada“ i sedmoro iz zaječarske škole „Desanka Maksimović“, čiji su talenat za pisanje i kazivanje stihova prepoznali nastavnici srpskog jezika Stevan Jovanović i Lidija Milenković iz Zaječara kao i Maja Radovanović iz Boljevca.

Učenike je, dok su kazivali stihove, na gitari pratila Darija Pantić, a po završenom programu su ih svojim stihovima pozdravili Šimo Ešić, književnik iz Bosne i Hercegovine i Uglješa Nikodijević, finalista festivala.

Pesnička smotra nastavlja se večeras u Radul-begovom konaku.

Od 17 sati u Radul-begovom konaku biće predstavljena knjiga „Vreme je za vrt“ Vilijema S. Marvina, od 18.00h je nastup učesnika prvih “Mladomajskih susreta”.

Govore: Šimo Ešić, Vlasta Mladenović, Živko Nikolić, Jovica Tišma. Od 19 sati biće promovisana knjiga „Pisma Sintiji“ Maje Stojanac, pobednice 35. Festivala mladih pesnika.

Nastup mladih neafirmisanih pesnika, finalista Festivala, predviđen je od 20 sati nakon čega će biti proglašen pobednik smotre. Predviđena je i dodela memorijalne nagrade „Sergije Lajković“ za poseban doprinos u afirmaciji književnog stvaralaštva mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Počeo 36. Festival mladih pesnika

Festivala mladih pesnika od 26. do 28. maja u Zaječaru /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img