utorak, 31 januara, 2023

Festival folklora „Razvilo se kolo kraj Timoka“ večeras u zaječarskom pozorištu

Pročitaj

Smotra folklornih ansambala Srbije pod nazivom ,,Razvilo se kolo kraj Timoka“ biće održana večeras u zaječarskom pozorištu.

Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Plan je bio da se smotra održi na Popovoj plaži, što je po nazivu i logično, ali je lokacija promenjena jer će prema prognozi meteorologa za subotu najavljena kiša. Rukovodilac Gradskog folklornog ansambla “ZO-RA” Nenad Petković je istakao da je cilj smotre očuvanje tradicije kroz pesmu i igru.

“Prvoplasirani ansambl sa ovog festivala direktno ide na Međunarodni festival folklora ,,Širi kolo okolo“ koji se održava u Paraćinu 28. avgusta. U subotu nam dolaze gosti iz čitave Srbije, iz Niša, Jagodine, Zrenjanina, Kruševca, Petrovca na Mlavi, Knjaževca, Smedereva. Biće predstavljene igre iz Jasenice, Crne trave, Bosilegrada, Kobišnice, imaćemo igre iz Pirota i drugih krajeva Srbije. Ovu manifestaciju vredi pogledati jer mislim da Zaječar nije skoro imao ovakav događaj” – rekao je Petković.

Članovi žirija će biti Zoran Katić, etnokoreolog i član Skupštine Centralnog saveza amatera Srbije, Aleksandra Todorović Rašković, magistar etnomuzikologije iz Grljana u Suzana Antić, etnolog Narodnog muzeja u Zaječaru.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj grad Zaječar.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img