sreda, 29 novembra, 2023

Predstavljen projekat “Feliks Romulijana digitalna laboratorija” /VIDEO/

Pročitaj

U Tehničkoj školi u Zaječaru danas predstavljen projekat “Feliks Romijana digitalna laboratorija“ koji su zajedno radili Narodni muzej u Zaječaru  i Centar za urbani razvoj, uz podršku Uneska.

Učenici zaječarskih srednjih škola koji su učestvovali u projektu predstavili su svoje radove, koji su nastali u okviru ovog projekta.

“Feliks Romijana digitalna laboratorija” je projekat koji je vodio Narodni muzej u Zaječaru zajedno sa Centrom za urbani razvoj i projekat je pomogao UNESCO.

Maja Franković  iz Narodnog muzeja Srbije rekla je da je ideja bila da se napravi jedan novi pristup prezentacije Feliks Romulijane koji bi bio prihvatljiv i interesantan mladim generacijama.

Projekat je prvenstveno namenjen edukaciji, kreaciji i invenciji mladih i interakciji , a prema rečima Maje Živić iz Narodnog muzeja Zaječar, bila je to prilika da jedni od drugih puno toga nauče, misleći na učenike zaječarskih srednjih škola koji su učestvovali u projektu. Maja Živić, kao rukovodilac ovog projekta dodaje da se nada da će se projekat nastaviti kroz neke obogaćenije i nove sadržaje i sa novim generacijama.

Srednjoškolci su dobili sertifikate za učešće u projektu, a ono što su uradili, pomoćiće mnogima da na jedan drugačiji način upoznaju Romulijanu.

POVEZANE VESTI:

Sutra počinje turistička sezona na Feliks Romulijani. Svečano otvaranje kad vremenski uslovi dozvole

Otvorena izložba “Pejzaži zavičajnih umetnika iz zbirke Narodnog muzeja Zaječar” /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img