sreda, februar 21, 2024

U Zaječaru održana Edukacija ljudskih resursa u turizmu /VIDEO/

Pročitaj

U Gradskoj upravi u Zaječaru, održana je edukacija namenjena turističkim organizacijama, ustanovama kulture, event agencijama, preduzetnicima u turizmu , sa ciljem unapređenja turističke privrede u okviru programa “Edukacija ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije“. Program sprovodi Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Centrom za istraživanja i studije turizma.

Takođe, održane su i obuke u okviru sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, a u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasledje i turizam“, koji sprovodi GIZ, a glavni partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije.

Prva u nizu radionica iz programa „Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije“, namenjena svim akterima u turizmu, a cilj je unapređenje turizma Srbije.

Program sprovodi Nacionalna turistička organizacija Srbije u saradnji sa Centrom za istraživanja i studije turizma i predstavlja okvir za unapređenje konkurentnosti kadrova u turizmu Republike Srbije i implementacije aktivnosti kreiranja savremenih turističkih proizvoda baziranih na doživljaju, kao i marketinške i promotivne aktivnosti.

Osim obuke u okviru programa „Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije“, održana je i obuka u okviru projekta „EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, pod nazivom „Čisto i sigurno“, uz institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacija Srbije. Zadatak projekta je da oko 8.000 radnika prođe obuku i upozna se sa zdravstveno-higijenskim merama i pripremi za post-kovid period.

Skup je ispred grada Zaječara otvorio zamenik gradonačenika Zaječara Vladimir Videnović, koji je pozdravio prisutne i istakao da grad Zaječar vidi turizam kao jednu od razvojnih šansi ovog kraja.

Na otvaranju se, u službi domaćina okupljenima obratila i direktorka Turističke organizacije Zaječara Dragana Gogić Rajković.

Do sada je 7.500 radnika prošlo obuku, a istraživanja koju su sprovedena govore o tome da se u turizmu u Srbiji treba još raditi na higijeni, dok su ocene u drugim odeljcima turizma na zadovoljavajućem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img