sreda, februar 21, 2024

Dve predstave zaječarskog teatra u Beogradu

Pročitaj

Ansambl zaječarskog pozorišta gostovaće u utorak i u sredu, 15. i 16. marta, u Beogradu, gde će odigrati dve predstave.

U Zvezdara teatru, na sceni Danilo Bata Stojković 15. marta u 19.30 časova biti izveden komad „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković. Glimačku ekipu čine: Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Marko Milošević. Ovo je prva gostujuća predstava na sceni Zvezdara teatra posle dve godine, jer su u pomenutom periodu sva gostovanja drugih pozorišta bila ukinuta, zbog korone.

U Bitef teatru u Beogradu , 16. marta u 18.00 časova biće odigrana predstava „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović. Igranju monodrame predhodiće promocija dva izdanja Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“: dramskog teksta „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ Željka Hubača, kao i dramskog teksta „Zjapina“ autora Miloša Latinovića, koji je zasnovan na delima Živojina Pavlovića. Planirano je da se po delu „Zjapina“ uradi predstava u zaječarskom pozorištu. Promocija knjiga zakazana je u Bitef teatru za 16.00 časova.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img