ponedeljak, 30 januara, 2023

Dve decenije učeničkog parlamentarizma u zaječarskoj Gimnaziji /VIDEO/

Pročitaj

U zaječarskoj Gimnaziji obeležen je dvadeseti rođendan Učeničkog parlamenta. Tim povodom priređena je izložba fotografija svih dosadašnjih predsednika parlamenta i emitovani su kratki filmovi u okviru projekta  „DemokraTIiJA”. Svečano su saopšteni i rezultati izbora za novog predsednika Učeničkog parlamenta, a većinom glasova izabran je Aleksa Mitov.

Učenički parlament zaječarske Gimnazije drugi je po starosti parlament u Srbiji, a prvi po održavanju pravih izbora za predsednika parlamenta.

Direktor Gimnazije Srđan Stanojević smatra da je učenički parlament veoma važan, kako za učenike, tao i za profesore ove škole.

Na izložbi su prikazane fotografije svih predsednika Učeničkog parlamenta zaječarske Gimnazije do sada, a prilikom promocije projekta „DemokraTIiJA” prikazani su filmovi koje su uradili učenici ove škole. Na ovaj način zaječarski gimnazijalci želeli su da obeleže jubilej Učeničkog parlamenta, dok su kroz video priloge približili demokratiju svojim vršnjacima na jedan zanimljiv način, poručio je Dimitrije Stanković, predsednik Učeničkog parlamenta zaječarske Gimnazije i istakao da će vreme svog predsednikovanja pamtiti po lepim stvarima koje je zajedno sa učenicima i profesorima uradio u školi i za školu.

Na ceremoniji obeležavanja dve decenije učeničkog parlamentarizma u Gimnaziji  saopšteni su i zvanični rezultati izbora za novog predsednika Učeničkog parlamenta, a većinom glasova za Dimitijinog naslednika izabran je Aleksa Mitov, koji će tu funkciju zvanično preuzeti prvog septembra.

Od početka osnivanja Učeničkog parlamenta u Gimnaziji u Zaječaru je profesroka i koordinatorka Parlamenta Slađana Stojanović, koja na ovoj funkciji nije bila samo jedne godine.

O Učeničkom parlamentu govorila je i Dragana Rašić, koja je u radu parlamenta učestvovala kao učenik ove škole, a danas i kao profesor.

Nakon oficijalnog dela priređen je i mali koktel i razgledanje izložbe dosadašnjih predsednika koja se može razgledati narednih sedam dana, nakon čega će fotografije biti uramljenje i biti okačene u prostorijama škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Đurđa Vidanović deo tima E-scape koji je osvojio srebrnu medalju Poslovni izazov Zapadnog Balkana

Učenici iz Danske i Nemačke u poseti vršnjacima iz zaječarske Gimnazije /VIDEO I FOTO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

„Sveti Sava, naša slava“ u Klenovcu

U prepunoj sali Doma kulture u Klenovcu održana je druga po redu manifestacija "Sveti Sava, naša slava". Meštane Klenovca i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img