sreda, 29 novembra, 2023

Đurđevdanski vašar u Negotinu

Pročitaj

ĐURĐEVDANSKI vašar, najmlađi od tri negotinska vašara, posle dvogodišnje pauze, biće održan 8. i 9. maja. Sudeći po interesovanju najmlađi negotinski vašar, Đurđevdanski, okupiće ova dva dana brojne trgovce i zanatlije, piše ng portal.

Privode se kraju pripreme pred vašara, kojim se u Negotinu otvara sezona vašara i panađura, od kojih su Petrovdanski i Malogospojinski, svakako, među najvećima u Srbiji. Održana je i licitacija za zakup tezgi i prostora za zabavne sadržaje i za prodaju zanatske i robe široke potrošnje i to po cenama koje su iste kao i ranijih godina.

Tako će zakup dužnog metra prodajnog prostora u dane vašara koštati od 1.200 do 2.580 dinara. U takozvanom zabavnom delu vašarišta, cene zakupa kreću se od 1.330 dinara za snagomere, 4.980 za trambolinu, 8.350 dinara za šator sa automatima i igraonice, 24.920 za ringišpil, 43.600 za balerinu i hali-gali do 99.670 dinara za luna parkove.

Za ugostiteljske objekte dužni metar je od 3.000 do 5.960 dinara, s tim što prodavci mekica i kafandžije dodatno plaćaju još i priključak za vodu od 3.780 dinara.

Đurđevdanski, ali i ostali vašari u Negotinu, tradicionalno okupljaju veliki broj posetilaca, ali i proizvođača i nakupaca iz cele Srbije. U Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” ističu da je interesovanje za zakup prostora na vašarištu povećano i očekuju veliki broj trgovaca i putujućih zabavljača.

IZVOR: ng portal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img