četvrtak, 28 septembra, 2023

Mini raspust za đake do 4. maja zbog predstojećih prvomajskih praznika

Pročitaj

Zbog predstojećih prvomajskih praznika, učenike čeka novi predah od četiri dana, zajedno sa vikendom, pa će prvi radni dan biti sreda, 4. maj, kada se završava i prolećni raspust za osnovce.

Od 4. maja nastava u učionicama

Prema odluci Tima za škole, u osnovnim i srednjim školama, od srede, 4. maja  nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno u učionicama.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 21. do 27. aprila registrovana su 272 učenika obolela od kovida 19, školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0,04 odsto od ukupne đačke populacije.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, nije bilo odeljenja (sa 16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Takođe, nije bilo odeljenja (sa 17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) rad, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Izvor: Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Uhapšen Negotinac zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Policija je u Negotinu uhapsila D. M. (40) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img