četvrtak, 6 oktobra, 2022

Direktorka Turističke organizacije Srbije posetila Zaječar /VIDEO/

Pročitaj

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović posetila je danas Zaječar i sa gradonečelnikom Boškom Ničićem razgovarala o unapređenju turističke ponude ovog grada koji, kako je rekla, obiluje prirodnim lepotama i bogatim kulturno – istorijskim nasleđem. Direktorka je nakon prijema u Gradskoj upravi obišla Turističku organizaciju grada Zaječara i Narodni muzej.

Marija Labović: „Potencijali grada Zaječara još uvek nisu dovoljno iskorišćeni i treba ih približiti potencijalnim turistima“

Cilj posete direktorke Turističke organizacije Srbije Zaječaru  je još bolje pozicioniranje Zaječara na turističkoj mapi Srbije kroz još intenzivnije promotivne aktivnosti jer je, prema rečima Marije Labović, važno da promovišemo turistima ono što imamo, a Zaječar je u tom smislu bogat sadržajem. Na prvom mestu kulturno-istorijskim spomenicima i lokalitetima, a svakako i velikim brojem kulturnih događaja, među kojima su Gitarijada i Zoranovi dani, koji se nalaze i na listi ponuda na sajtu Turističke organizacije Srbije.

Boško Ničić: „Zaječar nema dovoljno hotelskih kapaciteta“

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upoznao je direktorku Turističke organizacije Srbije sa svim potencijalima kojima Zaječar raspolaže i predstavio projekte na kojima se radi i na kojima će se raditi: Vizitorski centar na Romulijani, banja u Nikoličevu,  izgradnja parka svih 17 rimskih imperatora, sa teritorije Srbije, na 5,5 hektara površine ispred novog stadiona na Kraljevici,  Muzej rokenrola, završetak izgradnje bungalova na Kraljevici, sa oko 50 ležajeva, kao i da je u planu da se u narednom periodu posebna pažnja posveti manastiru Suvodol kod Selačke i manastiru Svetog Petra i Pavla u Grlištu.

Tursitička organizacija Srbije će i u narednom periodu nastaviti da, zajedno sa Turističkom organizacijom grada Zaječara, još intenzivnije radi na promotivnim aktivnostima Grada, ali i organizovanju studijskih poseta, dovođenju inostranih novinara.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, Direktorka Turističke organizacije Srbije obišla je Turističku organizaciju grada Zaječara i Narodni Muzej.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img