utorak, 5 decembra, 2023

Deseta sednica Skupštine grada Zaječara /VIDEO/

Pročitaj

U Zaječaru je održana sednica Skupštine grada Zaječara. deseta po redu, a prva u velikoj sali Gradske uprave nakon izbijanja pandemije. Između ostalog usvojeni su planovi detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane, usvojena je odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara, a imenovan je i novi vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“.

Na sednici su usvojeni planovi detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane u KO Mali Izvor i za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada, kao i predlog godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu.

Povela se polemika oko solarne elektrane

Dejan Krstić, odbornik GG „Dejan Krstić“ ponovio je nekoliko pitanja koja je postavljao i na prethodnim zasedanjima, a na koja, kako kaže, nije dobio odgovor.

Tatjana Stojanović, šef odborničke grupe SNS-a odbornicima je pojasnila zašto misli da je  solarna elektrana „Solarina“ neophodna i istakla da niko nije podneo ni jednu primedbu ili sugestiju tokom javnog uvida plana izgradnje solarne elektrane.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i odluku o završnom računu budžeta grada Zaječara za prošlu godinu. Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije navela je da je u prošloj godini ostvaren suficit u budžetu.

Diskutujući o ovoj tački dnevnog reda, opozicija je istakla kako nije zadovoljna načinom na koji je prošlogodišnji budžet realizovan.

Najdužu diskusiju odbornika izazvao je Predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“. Ovim rešenjem prestao je mandat vd  direktora ovog preduzeća Nikoli Šarčeviću, dipl. inž. geologije iz Zaječara, dok je Bratislav Stanić, diplomirani menadžer i master prava, iz Zaječara, imenovan za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, na period od godinu dana.

Dr Nenad Ristović najavio krivične prijave

O ovoj temi govorio je i doktor Nenad Ristović, budući poslanik Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu, koji je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv čelnika grada i Vodovoda.

“Zbog svega šta se dešava u JKP “Vodovod” Zaječar, nakon sednice Skupštine, obavestiću predsednika Vučića, Anu Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina, zbog osnovanih sumnji o zloupotrebi službenog položaja, trgovine uticajem, ne vršenju svoje dužnosti. Podnosim krivične prijave protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, članova gradskog veća, bivšeg v.d. direktora Šarčevića, i članova nadzornog odbora JKP “Vodovod” u Zaječaru” – rekao je Ristović za govornicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img