utorak, 5 decembra, 2023

Darko Rundek na drugom Festivalu vina na Rajačkim pivnicama /VIDEO/

Pročitaj

Festival vina na Rajačkim pivnicama, drugi po redu, biće održan u subotu, 27. avgusta, u organizaciji Udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“.

U Muzičkom delu programa, od 21 sat nastupiće Darko Rundek, a osim njega, program će upotpuniti upotpuniti sastav Kalem, Madicine bend i Baker bojs.

Festival počinje u 12 časova, a osim muzičkog dela, biće organizovano i puno kulturnih dešavanja, poput izložbe slika starih vinogradara, čitanja pesama i horskog pevanja, a proizvođači vina iz ovog kraja predstavljaće svoja vina tokom celog dana.

Za realizaciju ovog događaja zaslužni su obrazovani mladi ljudi koji su se nedavno vratili svojim korenima kako bi nastavili tradiciju vinogradarstva i vinarstva.

Udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“ oformljeno je pre dve godine i njihov glavni cilj je da ovaj deo Srbije zaživi i da mladi u tom kraju imaju što više zabavnog i kulturnog sadržaja što bi ih motivisalo da se vrate rodnom kraju. Teže ka tome da privuku i zadrže omladinu, kao i da poboljšaju uslove života na selu. Svi iz udruženja bave se vinogradarstvom i željni su da nastave tradiciju svojih predaka.

Ovim festivalom, kažu, nadaju se da će u velikoj meri pomoći da se  turizam uzdigne na neki veći i ozbiljniji nivo, kakav ovakav lokalitet i zaslužuje.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img