subota, 1 oktobra, 2022

Dani polja hibrida kukuruza u Zaječaru: Očekuje se solidan rod u odnosu na vremenske uslove /VIDEO/

Pročitaj

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje  organizovala je Dan polja hibrida kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Saše Ninića, na starom Zvezdanskom putu.

U ogledu je posejano 9 hibrida kukuruza na parceli Saše Ninića, koji je zadovoljan rodom, imajući u vidu veliku sušu ove godine.

Sa Ninićem se slaže  i Slavica Dželatović iz Agroznanja koja napominje da je godina bila veoma nepovoljna, pa će prinos svakako biti manji od višegodišnjeg proseka.

Ovogodišnji Dani polja ponovo su pokazali da su ovakvi ogledi veoma korisni poljoprivrednicima, i da su najbolji pokazatelj kako se koja sorta ponaša u u istim uslovima i na našem podneblju.

Semenske kuće koje su učestvovale u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun Polje, KWS i PIONEER.

Danima polja hibrida kukuruza, osim mnogobrojnih poljoprivrednih proizvođača prisustvovali su i predstavnici grada Zaječara i Opštine Boljevac.

Nakon obilaska ogledne parcele u prisustvu predstavnika selekcionih kuća i distributera, predstavljeni su svi zasejani hibrida kukuruza, a razgovaralo se i o primenjenoj agrotehnici.

Koordinator Dana polja je Slavica Kodžopeljić dipl. inž ratarstva, a učesnici u realizaciji ogleda su Slavica Dželatović dipl.inž zaštite bilja i Saša Stamenković dipl.inž agroekonomije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

Na Danu polja PSS „Agroznanje“ u Zaječaru predstavljeno 18 sorti ozimih strnih žita /VIDEO/

Grad Zaječar i PSS „Agroznanje“ potpisali protokol o saradnji

 

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img