sreda, 29 novembra, 2023

Danas počinje isplata jednokratne državne pomoći od 10.000 dinara

Pročitaj

Ministar finansija Siniša Mali, gostujući na RTS-u rekao je da danas počinje isplata jednokratne državne pomoći od 10.000 dinara svim zaposlenima u prosveti i naučnim radnicima.

Mali je za Radio-televiziju Srbije rekao da će sve isplate biti obavljene do petka, a da će danas novac leći zaposlenima u školama od posebnog interesa, poput Filološke gimnazije, Matematičke i Karlovačke gimnazije, kao i osobama zaposlenim u učeničkim i studentskim domovima.

U četvrtak će, prema njegovim rečima, biti isplaćeni zaposleni u viskom obrazovaju i naučni radnici, a u petak zaposleni u srednjim i osnovnim školama.

„To je nešto iznad 130.000 zaposlenih u javnom sektoru, mi smo za to izdvojili 1,6 milijardi dinara“ – rekao je ministar.

Mali je dodao da će Vlada Srbije na sednici u četvrtak doneti preporuku za lokalne samouprave da se jednokratna pomoć isplati i zaposlenima u predškolskim ustanovama.

IZVOR: RTS

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img