utorak, 5 decembra, 2023

Danas je Dan opštine Kladovo

Pročitaj

Opština Kladovo danas obeležava 26. april, Dan opštine Kladovo

Dan opštine Kladovo obeležava se u znak sećanja na 26. april 1867. godine kada su predstavnici Turske vlasti naputili tvrđavu “Fetislam” i predali je Kneževini Srbiji. Ključevi tvrđave su uručeni artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću.

Dani opštine Kladovo obeležavaju se nizom manifestacija ovog meseca, kroz sportske, turističke i mnogobrojne kulturne programe, koje realizuju Sportski savez, Turistička organizacija i Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo.

Tim povodom, juče u Centru za kulturu održan Uskršnji koncert AKUD-a „Polet“

Danas je u tvrđavi Fetislam položeno cveće na spomen obeležje, a u 11 sati je proređen Svečani prijem Privremenog organa opštine Kladovo.

U 18 sati će na Platou ispred Doma omladine u Kladovu biti priređen kulturno umetnički program „Vesela čaršija“ u kome će učestvovati: AKUD „Polet“, OMŠ „Konstantin Babić“, „Rea dens“, Sportski savez opštine Kladovo, koncert demo bendova Kladova.

U 19 sati će u Galeriji Biblioteke biti otvorena Prva samostalana izložba crteža Ivana Zarića iz Kladova „Biseri grafita“.

Povodom Dana opštine, sutra, u sredu, 27. aprila, od 19 časova u Kladovu će Centar za kulturu – Pozorište „Zoran Radmilović“ Zaječar, izvesti komediju Branislava Nušića “Narodni poslanik“, dok će u petak, 29. aprila, u Biblioteci Centra za kulturu biti održana dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa „Trajanov most: između mašte i istorije“- projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Dan opštine, 26. april, u Kladovu se obeležava od 2002. godine.

POVEZANE VESTI:

Program aktivnosti povodom obeležavanja Dana opštine Kladovo – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img